TÄVLINGSINFO

INBJUDAN TILL UNGDOMS-SM & PARA-SM 
16–19 SEPTEMBER 2021 I ESLÖV

ARRANGÖR
Svenska Bordtennisförbundet och Eslövs AI BTK inbjuder spelare och ledare till Eslöv för Ungdoms-SM och Para-SM 2021.

TÄVLINGEN
USM och Para-SM har med anledning av pandemin skjutits upp till senare datum. Om restriktionerna släpper i den omfattning vi hoppas kommer tävlingen att spelas. Tävlingen spelas i enlighet med myndigheters allmänna råd och restriktioner samt SBTF:s Coronaprotokoll.

Vid inbjudans framställande är det oklart om de restriktioner för idrottstävlingar som finns idag kommer att lättas i den omfattning att det möjliggör att tävlingen kan genomföras. Vi har dock en förhoppning om att så ska ske och går därför ut med en inbjudan till tävlingen.


TÄVLINGSLOKAL
Eslövshallen, Onsjövägen 3, 24134 Eslöv

SBTF:s TÄVLINGSCHEF
Bengt Andersson, 0708-21 24 68, bengt.andersson@svenskbordtennis.com 

ÖVERDOMARE
Gunnar Holmstedt, 072-206 59 89, holmstedt.gunnar@gmail.com  


UPPLYSNINGAR
Kontakta SBTF:s tävlingschef om ni har frågor om förutsättningar enligt ovan.
I övriga frågor samt bokning av boende och mat hänvisas till arrangörens hemsida, https://bordtennis.eai.se/  

UNGDOMS-SM
USM spelas med singel och dubbel för pojkar och flickor i åldersklasserna 14 och 17 samt USM Mixed lag, en gemensam klass för spelare från samma förening som är kvalificerade i singel i 14 eller 17-årsklass. (Observera att föregående spelårs åldersgränser gäller vid tävlingen).

14-årsklasser i singel är öppen för spelare födda 2006 eller senare.

17-årsklasser i singel är öppen för spelare födda 2003 eller senare.

Spelare som kvalificerat sig i singel i en åldersklass har rätt att anmäla sig och delta i dubbel i motsvarande åldersklass.

Ett lag i klassen USM Mixed lag innehåller två spelare, en dam- och en herrspelare som är kvalificerade för singelspel vid USM. Spelare ska ha licens för samma förening. Om möjligt kan förening anmäla flera lag.

Spelare har, under förutsättning att man kvalificerat sig, rätt att starta i två singelklasser, två dubbelklasser och USM Mixed lag vid USM.

SPELFORM UNGDOMS-SM
Singelklasserna 14 och 17 år inleds med poolspel för samtliga spelare. Matcherna i poolspelet spelas i bäst av fem set. De två främsta i respektive pool går vidare till ett slutspel i cupform. Matcherna i slutspelet spelas i bäst av sju set.

Dubbelklasser 14 och 17 år spelas i form av cupspel. Dubbelmatcher spelas i bäst av fem set.

USM Mixed lag spelas i form av cupspel. En lagmatch spelas som en match i bäst av nio set. Matchen börjar med att de två flickorna spelar två set, därefter spelar de två pojkarna två set och matchen avslutas med mixed dubbel till dess ett av lagen vunnit totalt fem set.

KVALIFICERADE UNGDOMS-SM
Med anledning av pandemin har de normala kvalificeringsreglerna till USM helt satts ur spel. SBTF:s styrelse har med anledning av det beslutat om tillfälliga kvalificeringsregler till detta USM.

De tillfälliga kvalificeringsreglerna är enligt följande; I HJ17 kvalificerar sig 62 spelare med högst rankingtal. I DJ17 kvalificerar sig 30 spelare med högst rankingtal. I P14 kvalificerar sig spelare med minst 900 rankingpoäng. I F14 kvalificerar sig spelare med minst 600 rankingpoäng. Kvalificering enligt ranking den 7 juni 2021. Även spelare som på grund av ålder eller inaktivitet saknar en rankingplacering inräknas i kvalificeringen. Se även regeln om wildcard nedan.

Listor över kvalificerade i 14- och 17-klasserna samt reserver i 17-klasserna redovisas här.

WILDCARD UNGDOMS-SM
Spelare som inte har kvalificerat sig till USM i 14- eller 17-årsklass kan senast fem dagar innan sista anmälningsdag ansöka om wildcard till USM. Maximalt två wildcard per klass kan utses av ansvarig förbundskapten. Ansökan om wildcard ställs till info@svenskbordtennis.com senast den 12 augusti 2021.

PARA-SM JUNIOR
Deltagande vid Para-SM junior är öppen för alla spelare med rätt ålder som har en spelarlicens och en pararegistrering. 

Singel Para junior spelas i två åldersklasser:
- 15-årsklass är öppen för spelare födda 2005 eller senare.
- 20-årsklass är öppen för spelare födda 2000-2004.
Spelare anmäls i pojk- eller flickklass och i sin egen skadeklass.
 
Para Lag junior för pojkar och flickor, födda 2000 eller senare. Para Lag junior spelas med tvåmannalag i Kings Cup-format, spelare i laget ska ha licens för samma förening. Max fyra spelare per lag. Damer tillåts att spela i herrklass.

Singel- och lagklasser för Para junior spelas med poolspel och matcherna inklusive slutspel spelas i bäst av fem set.

Sammanslagning av klasser görs efter sista anmälningsdatum enligt regler för sammanslagning.

PARA-SM SENIOR
Deltagande vid Para-SM senior är öppen för alla spelare som har en spelarlicens och en pararegistrering.

Singel för Paraseniorer spelas i klasserna R1, R2, R3, R4, R5, S6, S7, S8, S9, S10 och U11 för herrar och damer. Spelare anmäls i sin egen skadeklass.

Dubbel för Paraseniorer spelas i klasserna rullstol och stående för herrar och damer.

Para Lag senior för herrar och damer. Para Lag senior spelas enligt ”Kings Cup”-modell med två singlar och en dubbel. Respektive lags högst rankade spelare enligt ranking per den 7 juni 2021 möts i den första matchen, därefter spelas ytterligare en singelmatch med två nya spelare. Står det 1-1 i lagmatchen spelas en avgörande dubbelmatch. Ett lag tillåts att sätta in en eller två nya spelare i dubbelmatchen.

Singel för Paraseniorer spelas med poolspel och matcherna inklusive slutspel spelas i bäst av fem set. Dubbel och Lag för Paraseniorer spelas i form av cupspel, matcherna spelas i bäst av fem set.

Sammanslagning av klasser görs efter sista anmälningsdatum enligt regler för sammanslagning.

ANMÄLAN
Anmälan görs av respektive förening via mejl till Eslövs AI BTK, bordtennis@eai.se, anmälan skall vara arrangören tillhanda senast den 17 augusti 2021. Kom ihåg att även anmäla dubbelpar och mixedlag. Öppen anmälan i dubbel kan göras.

Vid deltagande i Para-SM, ange även skadeklass i anmälan, vid anmälan till 15- eller 20-årsklass ange även ålder.

RESERVER
Observera att reserver i 17-klasserna ska anmälas samtidigt som ni anmäler övriga, det vill säga arrangören tillhanda senast 2021-08-17. Även reserver ska anmäla sig i dubbel och mixedlag om man önskar delta.

ANMÄLNINGSAVGIFT
Vid USM: Singelklasser, 200:- per spelare. Dubbelklasser, 110:- per par. USM Mixed lag, 250:- per lag.

Vid Para-SM: Seniorsingel, 150:- per spelare. Seniordubbel, 160:- per par, Senior lag, 230:- per lag, Juniorsingel, 200:- per spelare, Junior lag, 300:- per lag.

SEEDNING & LOTTNING
Startlista för respektive klass fastställs kl. 17.00 dagen före klassen skall starta. Direkt därefter vidtar lottning av klass. Eventuellt återbud ska göras innan kl. 17.00 dagen före klassen startar.

Spelare/par från samma distrikt skall inte lottas mot varandra i första omgången. Med första omgången avses i cupspel klassens första omgång som i förekommande fall kan vara en kvalomgång. I poolspel avses att spelare från samma distrikt inte skall placeras i samma pool. I slutspel tas ingen hänsyn till distriktstillhörighet.
Seedning av singelklasser 14 och 17 år görs enligt ranking per den 7 juni 2021. Inplacering i poolerna görs enligt snakemetoden. Hänsyn tas till distriktstillhörigheten och lottningen justeras så att man byter plats med närliggande i rangordningen vid fler spelare från samma distrikt i samma pool.

Seedning av dubbelklasser 14 och 17 år görs enligt ranking per den 7 juni 2021 där spelarnas poäng läggs samman. I Pojkdubbel 14 och i Herrjuniordubbel 17 seedas 8 par. I Flickdubbel 14 och i Damjunior¬dubbel 17 seedas 4 par.

Seedning av USM Mixed lag görs enligt aktuell ranking per den 7 juni 2021 där de båda spelarnas rankingtal läggs samman. Vid USM Mixed lag seedas 8 lag.

Seedning av Paraklasser görs av en seedningsgrupp bestående av tre personer, förbundskapten, landslagsansvarig junior samt en person utsedd av SBTF.

Lottning till singelklassernas slutspel genomförs av den lokala organisationen i närvaro och under kontroll av SBTF:s tävlingschef, direkt efter avslutat poolspel.

TIDSPROGRAM
Ett preliminärt tidsprogram för tävlingen finns här.

TÄVLINGSMATERIAL
Tävlingsmaterial tillhandahålls av STIGA Sports AB. Bord: Premium Compact. Boll: Perform 40+ vit.SERVERING
I hallen kommer det finnas försäljning av kaffe, godis, smörgåsar, korv, med mera.


BOENDE & LUNCH
Bokning av boende och luncher hänvisas till arrangörens hemsida, https://bordtennis.eai.se/.TRANSPORTER

Bokning av transporter sker via föreningens hemsida, https://bordtennis.eai.se/.

WEBBSÄNDNING
Tävlingen kommer att sändas via www.solidsport.se/pingiskanalen.

INTEGRITETSPOLICY
Svenska Bordtennisförbundets evenemang dokumenteras med film och foto. Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om SBTF:s verksamhet samt marknadsföra detta och framtida evenemang för SBTF:s räkning på hemsida, sociala medier samt i tryck. Person som inte vill medverka på bild eller i film, alternativt vill få bild eller film borttagen är välkommen att kontakta SBTF via info@svenskbordtennis.com.

Mer information om hur SBTF behandlar personuppgifter och hur enskildas rättigheter tillvaratas framgår av SBTF:s integritetspolicy.

CORONAINFORMATION
Vid inbjudans framställande är det oklart om de restriktioner för idrottstävlingar som finns idag kommer att lättas i den omfattning att det möjliggör att tävlingen kan genomföras. Vi har dock en förhoppning om att så ska ske och går därför ut med en inbjudan till tävlingen. SBTF:s Coronaprotokoll kommer att gälla vid tävlingen.

Vi hälsar spelare och ledare hjärtligt välkomna till Ungdoms-och Para-SM i Eslöv!

Vid frågor
Bengt Andersson, Tävlingschef
0708-21 24 68,
bengt.andersson@svenskbordtennis.com