OM SÖDERHAMN

(Söderhamns kommun flygbild: Söderhamn har både inlandets kulturbygd och kusten med en stor och inbjudande skärgård)

Söderhamn är knappast okänt för den som gillar pingis. I december 1960 bildades Söderhamns UIF som 60 år senare kan visa upp rader av framgångar med exempelvis lag SM-guld 1978, 1982, 1985, 2001 och 2010 – plus en hel massa individuella medaljer vunna av spelare som vuxit i hagarna i Söderhamn. Visste du att det var i Söderhamns idrottshall som en tolvårig Jan-Ove Waldner gjorde debut i högsta ligan?

Pingisen är fortfarande stark i staden och den anrika klubben fortsätter att vara en viktig spelare för både bredd och elit i en kommun där föreningslivet också i övrigt är högst levande.

I Söderhamns kommun bor i dag omkring 26 000 invånare. Här finns både de industrier som präglat platsen men också spirande småföretagande som vuxit i tider av förändring.
Här, med lika långt till Stockholm som till fjällvärlden, möter Hälsingland kusten. En mix av inlandets kulturlandskap och skärgård väntar den som ger sig ut för att utforska trakten. Och det är det många som gör, Söderhamn lämpar sig utmärkt för friluftsliv och har listats som en av landets bästa kommuner för detta.

År 2020 går i festens tecken, då Söderhamns som stad fyller 400 år. Under jubileumsåret väntar en lång rad 400-årsarrangemang, varav Senior- och Para-SM i bordtennis är först ut. Vi vågar lova ett bra mästerskap som lägger grunden för ett fint år.

Välkommen till Söderhamn!

Läs mer:
Inspiration Söderhamn
Söderhamn 400 år
Visit Söderhamn