Truls Möregårdh tog idag sitt andra raka SM-guld i singel och sitt tredje guld på fyra år efter 4-1 i finalen mot Söderhamns Viktor Brodd. Brodd slog i sin semifinal ut toppseedade Mattias Falck medan Truls besegrade Anton Källberg efter att ha varit i underläge med 2-3, 7-10.

Truls inledde finalen med att vinna första set och nöjde sig inte med det utan drog ifrån till hela 3-0 efter 11-4 och 11-7 i andra och tredje set. I fjärde var det Brodd som tog initiativet och vann det med 11-7. Femte set blev likt de inledande och Truls tog detta med 11-5 och därmed säkrade han sitt andra raka SM-guld och som sig bör firade han med den patenterade segergesten på ett knä och ena armen mot sig.

– Det känns jättebra såklart. Det var en final som slutade 4-1 vilket säger det mesta – jag spelade fantastiskt bra och möter en väldigt bra motståndare som lyckas slå Mattias innan så det är ingen lätt match men jag gör det bra, säger Truls efter finalsegern.

Vad är det som gör att du tar hem SM-guldet?
– Jag är stark mentalt och lär mig av mina förluster och kommer igen på ett bra sätt, svarar Truls och fortsätter:

– Mot Anton är det en speciell match när jag ligger under och har tre matchbollar mot mig men som jag ändå lyckas vinna. Det måste vara någon sådan match om man ska vinna ett SM, det går aldrig lätt så jag är superglad. Det var starkt av mig att vända och vinna för jag blev lite nervös när han tog sin time-out vid 8-10 och jag vet att han är väldigt taktisk och tänker mycket.

Vilken match var din bästa under detta SM?
– De två sista matcherna var väldigt bra och Anton-matchen är den bästa eftersom han är otroligt svår att slå. Jag kommer upp i en väldigt hög nivå i både semin och finalen.

Stort grattis Truls till ännu ett SM-guld.

Finalsiffrorna
Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK – Viktor Brodd, Söderhamns UIF, 11-7, 11-4, 11-7, 7-11, 11-5

Alla resultat från Bordtennis-SM 2022 hittar du här.

Foto: Linda Carlsson