Halmstads Stina Källberg hade inför damsingelfinalen mot Ängbys Linda Bergström redan bärgat två guld så frågan var om hon skulle säkra ännu ett, i så fall hennes tredje vid dessa mästerskap.

På vägen fram till final hade Stina slagit ut Linn Olsson, BTK Frej, Nomin Baasan, Eslövs AI BTK och Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK. I finalen väntade ingen mindre än Sveriges högst rankade spelare, 42:an i världen, Linda Bergström som förra året vann finalen mot Filippa Bergand.

Första set gick tämligen enkelt till Stina som tog hem det med hela 11-2 efter framförallt bländade forehandspel. Andra set blev desto jämnare och nu stod Linda upp bättre mot Stinas kanoner från framförallt forehandsidan men Stina lyckades ändå vinna setet med knappa 13-11. Tredje och fjärde set blev lika de första två och Stina fortsatte att imponera utan att vika ner sig. 11-7, 11-9 skrevs de avslutande siffrorna till.

– Jag är jättelycklig just nu, tänk vad glad man kan bli av att vinna en pingismatch. Jag är superstolt över mig själv att jag lyckades ta alla tre guld och jag är väldigt nöjd hur jag presterade i nästan alla matcher, det kan inte bli bättre.

Inför singelfinalen hade Stina redan säkrat två SM-guld vilket gjorde att hon kunde slappna av i finalen mot Linda.
– Jag kom in i finalen med en liten boost eftersom jag redan hade vunnit två guld. Det gav också lite självförtroende att “nu kan jag ta en till när jag ändå är igång”.

Ovisst på förhand.
– Jag och Linda vi har mötts massvis med gånger så det är väl ungefär 50/50 skulle jag säga men jag visste om jag spelade bra pingis så skulle jag ha en bra chans och det gjorde jag också, säger Stina och fortsätter:

– Det var väldigt skönt för mig att det blev 4-0. Det är svårt att veta vad som händer om det blir lite jämnare. Kanske hade jag inte kunnat spela ut på samma vis då. Det var nog viktigt att jag tog sista set annars kanske nerverna hade blivit mer påtagliga.

På frågan kring vad nyckeln till segern var säger Stina:
– Jag var väldigt aktiv, kom åt och kunde styra spelet hela tiden. Jag fick henne att jobba i djupled också.

Stort grattis till första individuella SM-guldet Stina.

Finalsiffrorna
Stina Källberg, Halmstad BTK – Linda Bergström, Ängby SK, 11-2, 13-11, 11-7, 11-9

Alla resultat från Bordtennis-SM hittar du här. 

Foto: Linda Carlsson