Det blir en väntad final i damklassen där Sveriges två högst rankade spelare, Linda Bergström, Ängby SK, och Stina Källberg, Halmstad BTK kommer ställas mot varandra. Linda vann sin semifinal mot Filippa Bergand, Eslövs AI BTK med 4-1 i set medan Stina vände ett 1-2-underläge mot Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK, till seger med 4-2 i set.

I herrarnas final kommer världsfemman Truls Möregårdh från Eslövs AI BTK ställas mot uppstickaren Viktor Brodd, Söderhamns UIF. Viktor besegrade i sin semifinal VM-tvåan från 2019, Mattias Falck med 4-3 i set och tog sig därmed till sin första individuella SM-final. Truls seger mot Söderhamns Anton Källberg var lika knapp den. Källberg hade 3-2 i set och 10-7 men Truls lyckades vända på steken och vann till slut med 11-8.

Damernas final startar klockan 16.15 och herrarnas klockan 17.00.

Alla matcher från samtliga bord sänds via https://solidsport.com/bordtennis-sm och för 199 kr får du tillgång till allt innehåll. Idag blir det dessutom en uppgraderad produktion med kommentatorer. Resultat hittar du på http://resultat.ondata.se/000753/

Foto: Linda Carlsson