Utan att släppa ett enda set tog sig Anton och Stina Källberg även i år till final där Jonatan Mc Donald och Jennifer Jonsson från Söderhamns UIF respektive Norrtulls SK väntade. Väl i finalen tvingades fjolårsvinnarna Källberg släppa ett set men mer än så blev det inte.

Toppseedade Anton och Stina inledde mixeddubbelspelet med att besegra Hannes Gummesson Svensson/Alvalie Palmbo, BTK Frej med klara 11-5, 11-4, 11-8 och lika klart blev det i nästa match när Daniel Lindsö/Nomin Baasan, Söderhamns UIF/Eslövs AI BTK stod för motståndet, 11-4, 11-5, 11-3.

I semifinalen väntade två defensivspelare, Alve Sjövold och Linda Bergström, båda från Ängby SK men även i denna match blev det klara siffror till Källbergs, 11-7, 11-8, 11-5.

Om de tre inledande matcherna slutade med klara siffror blev finalen desto jämnare och ovissare. Första set vann Anton och Stina med 11-6. Andra gick till Jonatan och Jennifer med 11-8 men det viktiga tredje, som också blev det längsta setet för Källberg/Källberg, slutade 14-12 och det fjärde och sista 11-8. När matchbollen var inslagen förenades de båda syskonen i en kram med stora leenden på läpparna.

– I finalen var det helt klart tuffast motstånd och de lyckades pressa oss mer än de andra vi mött, säger Stina.
– Jonatan och Jennifer var lite bättre i serve- och returspelet än de andra paren och det var nog därför det blev jämnare nu även om vi fortsatt var bra, fyller Anton i.
– Vi fick inte riktigt lika många enkla poäng nu, säger Stina.
– Ja vi var verkligen under press framförallt i tredje. Vi fick kämpa hårt för guldet idag, säger Anton.

På frågan vad det är som gör att Anton och Stina tar sitt andra raka SM-guld dröjer svaret inte länge.
– Det måste väl vara syskonkärleken, säger Stina och får medhåll av Anton:
– Så måste det vara, säger Anton med ett stort leende på läpparna.

Alla matcher från samtliga bord sänds via https://solidsport.com/bordtennis-sm och för 199 kr får du tillgång till allt innehåll. Resultat hittar du på http://resultat.ondata.se/000753/

Foto: Linda Carlsson