Imorgon söndag klockan 13.00 är det dags för damernas semifinaler att dra igång. I den första semin ställs toppseedade Linda Bergström, Ängby SK, mot Eslövs Filippa Bergand. Linda vann sin kvartsfinal mot Matilda Hansson, Eslövs AI BTK, med 4-0.

I den andra semifinalen möts Stina Källberg, Halmstad BTK, och Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK. Stina tog sig till semi genom att besegra Rebeccas klubbkompis Nomin Baasan med 4-1 i set medan Rebecca hade en tuff kvartsfinal mot Halmstad BTK:s Jennie Edvinsson som slutade 4-2.

Semifinaler damer
Söndag 5/6, 13.00
Linda Bergström, Ängby SK – Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
Stina Källberg, Halmstad BTK – Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK

Även bland herrarna är samtliga favoriter kvar förutom fjärdeseedade Elias Ranefur, Ängby SK, som slogs ut av Söderhamns Viktor Brodd som därmed också säkrat sin första individuella medalj i seniorsammanhang. Viktor ställs i sin semifinal mot den högst seedade spelaren Mattias Falck, Halmstad BTK. Mattias besegrade i sin kvartsfinal veteranen Jens Lundquist, Söderhamns UIF. Mattias tog ledningen med 3-0 men Jens kom tillbaka och reducerade till 3-2 innan Mattias satte in det sista rycket och vann sjätte set med 11-8.

I den andra semifinalen möts Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK och Anton Källberg, Söderhamns UIF. Truls gjorde processen kort med sin motståndare, Simon Arvidsson, Halmstad BTK och vann med 4-0 medan Anton hade det betydligt tuffare mot sin motståndare, Harald Andersson, Spårvägens BTK. Harald vann de två inledande seten men Anton tog sig tillbaka in i matchen och vann fyra raka set och avancerade därmed till ännu en semifinal.

Semifinaler herrar
Söndag 5/6, 14.00
Mattias Falck, Halmstad BTK – Viktor Brodd, Söderhamns UIF
Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK – Anton Källberg, Söderhamns UIF

Alla matcher från samtliga bord sänds via https://solidsport.com/bordtennis-sm och för 199 kr får du tillgång till allt innehåll. Imorgon blir det dessutom en uppgraderad produktion med kommentatorer. Resultat hittar du på http://resultat.ondata.se/000753/

Foto: Linda Carlsson