Motalagänget Västers BTK tog sitt åttonde raka guld i Para lag-klassen och det var trion Daniel Gustafsson, Emil Andersson och Alexander Öhgren som fixade segern mot LinnePartille PK i finalen. Dessförinnan segrade Västers mot FIFH med William Lerup och Henrik Nguyen.

– Jag har dålig koll på vilken medalj i ordningen det är faktiskt, säger Emil Andersson efter finalen och får medhåll av både Alex och Daniel som fyller i att det i alla fall är ganska många i rad nu.

Trion har spelat ihop mycket och i tidigare lagkonstellationer har även Linus Karlsson ingått. På frågan vad det är som gör att laget tagit hem så många SM-guld är svaret tydligt.
– Vi har ett stabilt lag och har väldigt kul tillsammans – det tror jag är en bra nyckel, säger Emil som själv inte deltog i finalen utan satt bredvid och hejade på sina lagkompisar.
– Alex sa att han var sugen på att gå in i finalen så då sa jag att det är klart du ska spela, fortsätter Emil.
– Det var kul som sagt efter en lång dag med både resa och tid på läktaren så kände jag att spelsuget tog över. Jag fick chansen och tog den, fyller Alex i.

– Hela lagmatchen var bra genomförd så det var kul och framförallt att se Alex spela så bra, säger Daniel Gustafsson.

Vad är roligast, att vinna individuellt eller som lag?
– Det är alltid kul att vinna som ett lag och speciellt när alla tre får vara med och bidra, säger Emil och får medhåll av Alex:
– Det blir en annan känsla i kroppen att vinna som lag jämfört med individuellt. Lagspelet är väldigt roligt och uppskattat, speciellt när det går bra så klart.

Finalsiffror
Västers BTK – LinnePartille PK, 2-0
Daniel Gustafsson – Jonas Hansson, 11-6, 11-6, 11-5
Alexander Öhgren – Einar Sahle, 11-6, 12-10, 11-9

Alla matcher från samtliga bord sänds via https://solidsport.com/bordtennis-sm och för 199 kr får du tillgång till allt innehåll. Resultat hittar du på http://resultat.ondata.se/000753/

Foto: Linda Carlsson