Efter dubbelspelet följde singelspelet och de svenska mästarna för 2021 för ungdomar i åldersklasserna 14 och 17 skulle koras.

P14, singel
William Bergblock får ses som detta USM:s stora vinnare bland killarna med dubbelseger i par med Peter Alestedt och även i singelklassen efter att ha besegrat Halmstads Isak Alfredsson med 4-1 i finalen. Född 2007 och med ett år kvar i klassen så imponerade Askimsspelaren rejält på många under detta mästerskap då han även var framgångsrik i klassen för de 4 år äldre spelarna i juniorklassen. 3×4-1 i set från kvartsfinal till final för Bergenblock på väg mot sitt andra SM-guld för dagen.

Final
William Bergenblock-Isak Alfredsson 4-1
(11-7, 3-11, 11-7, 11-9, 11-6)

1. Bergenblock William, Askims BTK
2. Alfredsson Isak, Halmstad BTK
3. Alestedt Peter, IFK Täby BTK
3. Edwardsson Isak, Ängby SK


Foto: Jens Oredsson

F14, singel
Om William Bergenblock var den stora vinnaren bland killarna på detta SM så är Alice Nilsson den stora vinnaren bland flickorna. Nilsson gjorde precis som Bergenblock och vann både dubbel och singel och befäste sin position som Sverigeetta genom detta. Alice kunde vinna finalen mot klubbkompisen Josephina Fred relativt komfortabelt och var egentligen bara hotad i sin semifinalmatch mot Oredsson där hon tvingades till skiljeset. Nilsson med två fina blänkande SM-guld denna söndag.

Final
Alice Nilsson-Josephina Fred 4-0
(11-5, 11-5, 11-9, 11-8)

1. Nilsson Alice, Mariedals IK
2. Fred Josephina, Mariedals IK
3. Oredsson Tuva, Halmstad BTK
3. Svensson Agnes, Halmstad BTK


Foto: Jens Oredsson

DJ17, singel
I såväl individuella tävlingar som i seriespel så har Matilda Hansson imponerat det senaste året och är tillsammans med några andra tjejer i farstun till landslaget och de knackar hårdare och hårdare på dörren för att få komma in. Hansson kunde i finalen vinna med 4-0 över klubbkompisen Rebecca Muskantor, såklart ett prestigemöte. Hansson förlorade bara ett enda set på vägen fram till guld och upprepade vad Bergenblock och Nilsson gjort i den yngre kategorin genom att plocka hem dubbla guld.

Final
Matilda Hansson-Rebecca Muskantor 4-0
(11-9, 11-6, 11-7, 11-3)

1. Hansson Matilda, Eslövs AI BTK
2. Muskantor Rebecca, Eslövs AI BTK
3. Olsson Linn, BTK Frej
3. Baasan Nomin, Eslövs AI BTK


Foto: Jens Oredsson

HJ17, singel
Att Max Hedbom skulle ta hem guldet i denna klass var kanske något av en överraskning men knappast mer än så. Att Jakob Törner skulle ta sig till final är dock inget annat än en knallsensation! Törner som var oseedad förlorade i gruppspelet mot just Max Hedbom men kunde alltså efter det vinna resten av sina matcher och ta sig till final där dock revanschen uteblev. Max Hedbom har i många år varit en av segerkandidaterna på SM och han har representerat Sverige vid många tillfällen och han var egentligen aldrig illa ute i någon match även om Daniel Lindsö pressade honom i semifinalen. En väldigt lugnt spelande Hedbom kunde knipa finalen mot Törner med 4-1 i set och inkassera SM-guldet för herrjuniorer 2021, hans första i singel.

Final
Max Hedbom-Jakob Törner 4-1
(11-8, 11-5, 11-13, 11-6, 11-3)

1. Hedbom Max, Visby IF Gute BTK
2. Törner Jakob, Spårvägens BTK
3. Lindsö Daniel, Söderhamns UIF
3. Klang Johannes, Halmstad BTK

Samtliga resultat