Söndagen i Eslöv har dundrat på i hög fart och i mullret av inslagna poäng så kliver det ut ett gäng med svenska mästare i dubbelklasserna för ungdomar i åldersklasserna 14 och 17 år.

F14, dubbel
I singelspelet nådde mariedalsspelarna Alice Nilsson och Josephina Fred stora framgångar genom att ta sig till final via segrar i semifinalerna mot halmstadsspelarna Oredsson och Svensson. Nu skulle det återigen bli Mariedal som drog längsta strået. Finalen blev ganska jämn men den var aldrig riktigt ur Nilsson/Freds händer som tog ledningen med 2-0 i set och till sist kunde vinna med 3-1.

Final
Nilsson/Fred-Oredsson/Svensson 3-1
(11-8, 11-7, 6-11, 11-9)

1. Fred Josephina/Nilsson Alice, Mariedals IK
2. Oredsson Tuva/Svensson Agnes, Halmstad BTK
3. Della Morte Hillevi/Sirous Gunnarsson Amelia, Vassunda IF/Ängby SK
3. Freij Nathalie/Stahle Olin Klara, Spårvägens BTK

P14, dubbel
I Klassen där spelare födda 2006 är äldst är det lite extra anmärkningsvärt när dubbelparet som segrar är födda 2007. Peter Alestedt och William Bergenblock kunde med all tydlighet ta hem dubbelfinalen mot toppseedade David Björkryd/Isak Alfredsson med 3-0 i set. Alestedt och Bergenblock var illa ute i sin kvartsfinal mot Bodin/Sjölander där de tvingade spela skiljeset men i både semifinal och final var de det bättre paret och segern i klassen var mycket välförtjänt.

Final
Alestedt/Bergenblock-Björkryd/Alfredsson 3-0
(11-9, 11-6, 11-7)

1. Alestedt Peter/Bergenblock William, IFK Täby BTK/Askims BTK
2. Alfredsson Isak/Björkryd David, Halmstad BTK/Eskilstuna BTK
3. Edwardsson Isak/Sjögren Elias, Ängby SK
3. Arvidsson Edvin/Lidèn Isaksson Hannes, BTK Frej/Eslövs AI BTK

DJ17, dubbel
Storfavoriterna Matilda Hansson och Nomin Baasan från Eslöv fick fullt upp i finalen mot uppstickarna Linn Olsson och Tuva Ronnebring. Smålandsparet (Frej och Kosta) tog kommandot av finalen och ledde med 2-0 i set innan vändningen kom via tre raka setsegrar för Hansson/Baasan. Nära en skrällseger för Olsson och Ronnebring som nu fick nöja sig med ett silver bakom segrarna från Eslöv.

Final
Hansson/Baasan-Olsson/Ronnebring 3-2
(13-15, 9-11, 12-10, 11-9, 11-8)

1. Baasan Nomin/Hansson Matilda, Eslövs AI BTK
2. Olsson Linn/Ronnebring Tuva, BTK Frej/Kosta SK
3. Händén Anja/Svensson Lina, Halmstad BTK
3. Hellgren Alice/Johansson Linnea, Halmstad BTK/Spårvägens BTK

HJ17, dubbel
Charlie Widing som igår lyckades vinna SM-guld i Mixlag var nu återigen uppe högst på podiet under detta SM, nu tillsammans med kompisen från Frej Joel Jonsson. Efter att ha förlorat finalens första set mot Charlie Carlsson och David Björkryd från Eskilstuna så kom det äldre paret igång bättre och kunde vinna med 3-1 i set. Värt att veta är att Carlsson och Björkryd har tre (!) år kvar i klassen och har stått för en fin prestation bara genom att nå final.

Final
Widing/Jonsson-Björkryd/Carlsson 3-1
(7-11, 11-9, 12-10, 11-4)

1. Jonsson Joel/Widing Charlie, BTK Frej/Halmstad BTK
2. Björkryd David/Carlsson Charlie, Eskilstuna BTK
3. Bramfors Karl/Hansson Victor, Horreds BTK/Kungsbacka BTK
3. Bergenblock William/Jia Richard, Askims BTK