Bilden: Jakob Törner Foto: Jens Oredsson

Ungdomsklasserna har nu kommit fram till finaler efter att morgonen här i Eslövshallen har bjudit på semifinaler.

P14, singel
Isak Alfredsson kunde utmanövrera sin motståndare Isak Edwardsson från Ängby. 4-1 i set för halmstadsspelaren som med det kunde vinna över skrällspelaren Edwardsson och ta sig till final. I final väntar William Bergenblock från Askim. Bergenblock kunde i sin semifinal besegra Peter Alestedt från Täby med 4-1 i set, två spelare födda 2007 som vi kommer att få se mer av i framtiden. Bergenblock besegrade tidigare finalseedade David Björkryd med 4-1 i set och har under helgen visat upp sig från sin absolut bästa sida.

Final
15.00 Isak Alfredsson, Halmstad-William Bergenblock, Askim

Semifinal
Alfredsson-Edwardsson 4-1
Bergenblock-Peter Alestedt 4-1

F14, singel
Sverigeettan Alice Nilsson fick slita hårt för att besegra Tuva Oredsson i sin semifinal, skiljeset separerade spelarna till sist där Nilsson via 11-5 kunde sträcka händerna i luften. Joesephina Fred som precis som Nilsson spelar i Mariedal spelade även hon en hård semifinalmatch där hon med 4-2 kunde vinna över Halmstadsspelaren Agnes Svensson. Mariedal-Halmstad 2-0 i semifinalerna och nu final som på ett klubbmästerskap för Mariedal.

Final
15.00 Alice Nilsson-Josephina Fred

Semifinaler
Nilsson-Oredsson 4-3
Fred-Svensson 4-2

F14, dubbel
De fyra semifinalisterna i singelspelet är nu samlade i final av dubbelspelet. Halmstad med Oredsson/Svensson mot Nilsson/Fred från Mariedal. Båda finalparen har haft klara vägar till finalen och det är först nu de verkligen ställs på prov.

Final
13.00 Nilsson/Fred-Oredsson/Svensson

Semifinaler
Nilsson/Fred-Oredsson-Della Morte/Sirous/Gunnarsson 3-0
Oredsson/Svensson-Freij/Stahle 3-1

P14, dubbel
Alfredsson/Björkryd kunde i sin semifinal ganska klart besegra Arvidsson/Lidén Isaksson från Frej/Eslöv. Alfredsson som är framme i final även i singel får nu även också i denna final möta William Bergenblock. Bergenblock och Peter Alestedt som möttes i semifinal av singelspelet spelar dubbel tillsammans och har via flera tuffa matcher tagit sig till final, semifinalen mot Edwardsson och Sjögren från Ängby var en av deras lättare matcher vilket såklart överraskade något.

Final
13.00 Alfredsson/Björkryd-Bergenblock/Alestedt

Semifinaler
Alfredsson/Björkryd- Arvidsson/Lidén Isaksson 3-1
Bergenblock/Alestedt-Edwardsson/Sjögren 3-0

DJ17
Rebecca Muskantor kunde i ett prestigemöte mot klubbkompisen Nomin Baasan vinna med klara 4-1 i set och får i finalen möta ännu en klubbkompis. Matilda Hansson gav ingen pardon eller nåd i sin match mot Linn Olsson som hon med klara 4-0 över. Ännu ett prestigemöte att vänta i finalen mellan två av de som knackar på dörren till seniorlandslaget för damer.

Final
16.00 Muskantor-Hansson

Semifinaler
Muskantor-Baasan 4-1
Hansson-Olsson 4-0

HJ17
Man få lov att säga att Ludvig Lee Hörnell och Johan Lisselgård hade en tuff kvalgrupp då de fick tampas med Jakob Törner och Max Hedbom. Hedbom som varit en av de bästa spelarna i denna ålderskategori i många år kunde i gruppen besegra hela SM:s största skräll Jakob Törner i skiljeset och nu får Törner chansen till revansch då de möts i final. Hedbom kunde via 4-2 mot Lindsö knipa sin plats i finalen och nästan exakt samtidigt kunde Törner vinna med samma setsiffror över Johannes Klang som även han överraskat väldiga under dessa dagar.

Final
16.00 Törngren-Hedbom

Semifinaler
Törngren-Klang 4-2
Hedbom-Lindsö 4-2

DJ17, dubbel
Matilda Hansson och Nomin Baasan har ännu inte förlorat något set i dubbelspelet men i semifinalen var det det nära de två av seten vanns med 12-10 mot Händén/Svensson från Halmstad. I finalen kommer eslövsspelarna Hansson/Baasan få möta smålandsparet Linn Olsson och Tuva Ronnebring från Frej och Kosta. Olsson/Ronnebring kunde i sin semifinal besegra finalseedade Hellgren/Johansson från Hamstad med 3-1 för att säkra sin plats i finalen.

Final
13.45 Hansson/Baasan-Olsson/Ronnebring

Semifinaler
Hansson/Baasan-Händén/Svensson 3-0
Olsson/Ronnebring-Hellgren/Johansson 3-1

HJ17, dubbel
Joel Jonsson och Charlie Widing möter i finalen David Björkryd och Charlie Carlsson, båda paren var på förhand seedade att gå till semifinal men då klassen innehållit flera skrällar fick de inte ens möta de toppseedade paren i semifinal. Jonsson/Widing besegrade Hansson/Bramfors från Horred i sin semifinal med 3-2 i set. Björkryd/Carlsson har ångat på utan stopp på sin flodsträcka till finalen, fyra raka segrar i slutspelet med 3-0 i set imponerar.

Final
13.45 Jonsson/Widing-Björkryd/Carlsson

Semifinaler
Jonsson/Widing-Hansson/Bramfors 3-1
Björkryd/Carlsson-Bergenblock/Jia 3-0