Vi har nu kommit fram till kvartsfinal i singelspelet och dubbelspelet av både 14- och 17-årsklasserna.

Pojkar 14, singel
Fram till kvartsfinal så har vi fått en liten skräll när Isak Edwardsson från Ängby besegrade Isak Sundin från Spårvägen, Sundin som var semifinalseedad fick se sig besegrad med 4-0 och skrällen var ett faktum. Toppseedade David Björkryd och Isak Alfredsson har varit säkerheten själva och då inte minst Alfredsson som inte tagit några fångar på vägen fram till kvartsfinal. Bakom de högst seedade så har William Bergenblock och Peter Alestedt födda 2007 tagit sig fram och är säkert sugna på att bevisa sig mot de något äldre pojkarna.

Flickor 14, singel
Precis som för killarna har flickornas seedade spelare lyckats ta sig fram i turneringen och inga skrällar har riktigt ägt rum. Alice Nilsson från Mariedal är toppseedad och också den av spelarna som under Ungdoms-EM var bäst har startat bra och ser ut att vara den man måste besegra om man ska ta hem SM-titeln i år.

Damjunior 17, singel
Topptrion från Eslövs träningsgrupp Rebecca Muskantor, Matilda Hansson och Nomin Baasan som alla spelade för Sverige i somras på UEM har alla tre tagit sig vidare kvartsfinal utan större svårigheter.

I en mycket spännande match kunde till sist Hillevi Della Morte besegra Nellie Franzén med 12-10 i skiljeset efter att ha räddat matchboll, seger i åttondelsfinalen för Vassundaspelaren. Även för de som inte vinner sina klasser så vinns många fina små segrar för individen hela tiden under ett SM.

Herrjunior 17, singel
Här har det skett en del skrällar. Finalseedade Charlie Carlsson från Eskilstuna fick ge sig i första slutspelsomgången mot Johannes Klang från Halmstad som sen av bara farten även besegrade Mattias Sandholt från Rekord. Utöver detta så har även semifinalseedade Charlie Widing slagits ut, detta mot dubbelkompisen Joel Jonsson från Frej. Öppnar detta upp för en favoritseger för Daniel Lindsö som redan i somras visade klass när han gick till final på U20-SM i Köping och då till exempel besegrade Martin Friis från Spårvägen.

Samtliga resultat finner ni här