Svenska mästare i lag 2021 för Para är inte helt oväntat storfavoriterna från Västers BTK. Med många raka SM-guld i rad och troligen de tre bästa spelarna i landet i samma lag så var östgötarna som väntat ostoppbara.

Emil Andersson inledde med att besegra Einar Sahle i den första matchen och spelmässigt var det ganska jämnt men med en Andersson som var numret för stort denna gång.

– Det har varit lite tungt efter Paralympics och direkt efter uttåget där har man knappt orkat tänka på pingis men nu är det SM igen så det är bara att komma igång, säger Emil Andersson efter segermatchen i semifinalen mot SUIF där han var riktigt illa ute i sin segermatch över Sam Gustavsson.

Daniel Gustafsson som inte spelade semifinalen mot SUIF för sitt Västers fick i finalen ersätta Linus Karlsson och det gjorde han med den äran. Seger över Jonas Hansson i raka set säkrade Västers SM-guld. En odramatisk final som tyvärr inte riktigt kunde bjuda på den spänning man så ofta suktar i sportsammanhang, men desto mer fick man se hur duktiga våra paralympier är när de tävlar på hemmaplan.

– Jag vet inte riktigt.. kanske 7 år på raken sen 2014, svarar Emil på frågan om hur många år på raken Västers vunnit SM-guld i lag och det säger en del om killarnas överlägsenhet i klassen.

Detta SM är lite speciellt och annorlunda från andra SM-tävlingar. I normala fall så spelar Para-SmM samtidigt med Senior-SM men det var inte möjligt tidigare i år och därför spelas det nu samtidigt med Ungdoms-SM. Så två tävlingar parallellt med varandra under ett och samma flagg.

I övriga klasser så har idag juniorerna inlett spelet och där tagit sig fram till åttondelsfinaler i singelspelet och herrjuniordubbel medan damjuniordubbel är framme vid kvartsfinal. I Mixlag är vi också framme i semfinal.
Imorgon så fortsätter slutspel i såväl 14 som 17 års-klasserna och dessutom kommer vi starta upp tre klasser i Para.
Bilden: Daniel Gustafsson Foto: Eslövs AI

Herrar Lag Para
1. Västers BTK (Emil Andersson, Daniel Gustafsson, Linus Karlsson)
2. LinnePartille BTK (Einar Sahle, Jonas Hansson)

För mer information från tävlingen så hittar ni här samtliga Resultat och via denna länk kan ni hitta fram till
Webbsändningar.

Vi startar igång igen imorgon (18/9) klockan 09.00