Truls Möregårdh tog sitt andra SM-guld i herrsingel, det fösta kom 2019 och då blev han även den yngste någonsin att ta guld i herrsingelklassen, när han med 4-2 vann över nyblivne tyske lagmästaren Anton Källberg.

Anton inledde matchen starkt och gick upp till en 2-0-ledning och vid den tidpunkten var det nog få som trodde på annat än Källberg-vinst. Anton hade inför finalen radat upp segrar, samtliga med 4-0. Om det var få som i detta läge trodde på Truls eller inte var hursomhelst inget som påverkade huvudpersonen själv. Truls kom tillbaka in i matchen efter 2×11-9 och plötsligt var ställningen 2-2 i set.

I femte set dominerade Truls totalt och det blev även några publikfriande bollar från Källberg som hamnade långt bak i hagen vid några tillfällen. Från 2-2 blev det 9-2 för Truls som till slut vann setet med 11-3 och nu började till och med lugne Anton Källberg se lite orolig och nervös ut.

Sjätte set blev betydligt jämnare än det femte 6-6 blev 6-8 för Truls och sedermera 11-7 vilket betydde att Truls, som var riktigt illa ute i semifinalen mot Jon Persson där han hade matchbollar mot sig, fick skrika ut sin glädje och sträcka armarna upp innan han gav sin storebror och coach Malte en stor kram.
– Det känns fantastiskt! Det är svårt att säga vad som gjorde att jag vann men jag trodde på det hela tiden och gav det verkligen ett försök och det gick vägen. Jag tyckte väl att jag var hyfsat med i de två första seten som jag förlorade så det va bara att fortsätta tro på det, säger en lycklig Truls Möregårdh.

Truls genomgick i oktober en knäoperation och har sedan dess lagt mycket tid på rehab och skyndat långsamt för att komma tillbaka till den nivå han hade före operationen.
– Jag är inte helt återställd än och måste verkligen vara varsam med det men jag är tillräckligt återställd för att kunna spela som jag kunde innan operationen. Nu väntar jag på att det blir helt läkt, säger Truls som nu ska fira guldet tillsammans med sin bror tillika coach och sen börja uppladdningen inför EM i Warszawa 22-27 juni.

Herrsingel, Bordtennis-SM 2021
1. Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK
2. Anton Källberg, Söderhamns UIF
3. Jon Persson, Söderhamns UIF
3. Jens Lundquist, Söderhamns UIF

Alla resultat från SM 2021 hittar du här. 

Foto: Jens Oredsson