De båda finalisterna i damsingel har redan säkrat guld men inte som motståndare utan som medspelare i damdubbel. I finalen möte Linda och Filippa Erika Fronth/Stina Källberg från Halmstad. Damernas förbundskapten John Wall gick så långt som att han bedömde att detta var den bästa damdubbelmatch han någonsin sett vilket får ses som ett oerhört gott betyg på denna finalmatch.

Linda spelade sin femte SM-final i damdubbel och senaste gången hon vann var så länge sedan som 2012 då i par med Matilda Ekholm. För Filippas del var det hennes första SM-guld på ett senior-SM.

Finalen såg ut att glida toppseedade Bergand/Bergström ur händerna då Erika och Stina vann de två inledande seten i denna femsetsmatch. Tredje set blev jämnt och spännande och slutade 12-10 i fördel för Linda och Filippa. Även fjärde set blev lika jämnt och välspelat och även detta slutade med endast två bollars marginal, nu 15-13. Inför femte och avgörande set var nu frågan om Linda och Filippa skulle vinna ett tredje raka set eller om Stina skulle säkra sitt tredje SM-guld i dubbel och Erika sitt andra.

Skiljesetet kontrollerades av Bergand/Bergström som till slut vann med 11-7 och efter att matchbollen slagits in lyfte båda spelarna armarna i skyn och gav sedan varandra en stor kram.
– Det kändes skitbra hela tiden i spelet även om vi fattade en del dumma beslut i början. Vi bestämde oss för en taktik och höll sedan fast vid den, att bestämt hålla oss vid spelplanen. Jag tycker vi kämpar så bra för varandra. Vi peppar och hejar på oavsett vad det står, fighting helt enkelt, säger en glad Filippa Bergand och lägger till:
– Vi vinner för vi ger aldrig upp och verkligen vill vinna. En kämpamatch helt enkelt.

Stort grattis Linda och Filippa!

Damdubbel, Bordtennis-SM 2021
1. Filippa Bergand/Linda Bergström, Eslövs AI BTK/Ängby SK
2. Erika Fronth/Stina Källberg, Halmstad BTK
3. Matilda Hansson/Jennifer Jonsson, Lekstorps IF/Norrtulls SK
3. Nomin Baasan/Alma Rööse, Eslövs AI BTK/IK Juno

Du kan se alla matcher från alla bord live via solidsport.com/pingiskanalen.

Samtliga resultat hittar du här.

Foto: Jens Oredsson