Det blir de två förhandsfavoriterna, i alla fall seedningsmässigt, som kommer mötas i damsingelfinalen. Sverigeettan och SM-vinnaren 2019 Linda Bergström från Ängby SK kommer att möta Filippa Bergand från Eslövs AI BTK. Linda och Filippa är dessutom i final tillsammans i damdubbel så först ska de spela final tillsammans för att sedan en stund senare ställas mot varandra.

Linda Bergström mötte i sin semifinal Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK. Linda vann första set med 11-4 och följde upp detta med 2×11-8 innan hon vann sista set med 11-5. Linda Bergström har verkligen imponerad under detta SM där hon inte tappat ett enda set i singelturneringen.
– Det känns väldigt bra att jag har lyckats vinna med 4-0 i alla matcher hittills. Jag har hittat spelet väldigt bra och är nöjd med att jag också har stängt alla matcher direkt, säger Linda Bergström om sin fina vinstrad och fortsätter:
– I semin var det viktigt att hålla undan för Rebeccas hårda förstaattack och variera skruven så mycket som möjligt.

Om finalmotståndaren och dubbelpartnern Filippa säger Linda såhär:
– Mot Filippa är det viktigt att ha bra tålamod för att det kommer garanterat att bli långa bollar. Det är lite speciellt att mötas direkt efter dubbeln, men det är bara roligt att vi båda har spelat bra

I den andra semifinalen möttes andraseedade Filippa Bergand och Halmstads Stina Källberg. Filippa inledde starkt och spelade väldigt bra och vann de första tre seten med 11-6, 11-9 och 11-7 något som även imponerade på damernas förbundskapten John Wall som kommenterade matchen i Solidsportsändningen. Stina lyckades knipa fjärde set med 11-5 men Filippa kom tillbaka och vann femte med 11-6 och säkrade därmed sin första SM-final i seniorklassen.

Damsingel, final, 13/6, 15.00
Linda Bergström, Ängby SK – Filippa Bergand, Eslövs AI BTK

Du kan se alla matcher från alla bord live via solidsport.com/pingiskanalen.

Samtliga resultat hittar du här.

Foto: Jens Oredsson