Linda Bergström från Ängby SK bärgade sitt andra SM-guld denna helg och sitt andra i damsingel, det första vann hon 2019. I finalen ställdes Linda mot landslagskompisen och dubbelpartnern Filippa Bergand från Eslövs AI BTK. Tidigare under söndagen vann Linda och Filippa guld tillsammans i dubbel.

Andraseedade Filippa inledde matchen starkt och energin var på topp. Första set gick till Eslövspelaren med 11-9 men sedan tog Linda fyra raka set efter att ha ändrat på taktiken, 11-8, 11-9, 11-6, 11-7.
– Mot Filippa blir det alltid långa dueller och jag stressade lite väl mycket i början. Efter första set hittade jag lugnet och det gjorde att jag fick mer kvalité i mina skär och det gav mig lägen att vinna poängen, säger en lycklig Linda Bergström.

Linda tar alltså två guld vid detta SM vilket hon på förhand också hade satt upp som mål och hon kan därmed titulera sig som “SM-drottning”.
– Det känns väldigt skönt att vinna! Målet med SM var att vinna två guld så jag är otroligt glad över att också göra det.

Imorgon drar ett landslagsläger igång i Köping för både dam- och herrlandslaget som därefter åker till EM i Warszawa. Firandet av de dubbla SM-gulden blir därför i lite mindre skala.
– Jag ska fira gulden med en god middag på hotellet vi bor på och sen blir det en behandling av Junior (landslagets naprapat) innan EM-förberedelserna börjar imorgon, avslutar dubbla guldmedaljören Linda.

Damsingel, Bordtennis-SM 2021
1. Linda Bergström, Ängby SK
2. Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
3. Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK
3. Stina Källberg, Halmstad BTK

Samtliga resultat från SM 2021 hittar du här.

Foto: Jens Oredsson