Sista dagen på Bordtennis-SM 2021 i Köping inleddes med semifinaler i dubbel för damer och herrar och det blev favoritsegrar i samtliga fyra semifinaler.

Toppseedade Filippa Bergand och Linda Bergström inledde starkt mot U20-vinnaren Matilda Hansson i par med Jennifer Jonsson, Lekstorps IF/Norrtulls SK, med att vinna första set med hela 11-1. Hansson/Jonsson kom tillbaka i andra set men lyckades inte gå hela vägen utan Bergand/Bergström vann det setet med 11-9. Även tredje set blev jämnt och det gick till Hansson/Jonsson efter knappa 14-12 men det var ändå förstaseedade Bergand/Bergström som tog hem matchen efter 11-8 i det fjärde setet. Detta var Filippas och Lindas första match i dubbelspelet eftersom de stod över första omgången.

I den andra semifinalen mötte Erika Fronth/Stina Källberg Nomin Baasan/Alma Rööse, Eslövs AI BTK/IK Juno, och det var aldrig något snack om saken utan Halmstadduon Fronth/Källberg vann matchen i tre raka set, 11-6, 11-5, 11-6.

I finalen möts alltså Bergand/Bergström och Fronth/Källberg och det återstår att se om det toppseedade paret kan ta sig hela vägen eller om mixeddubbel-vinnaren Källberg tillsammans med Fronth kan knipa guldet.

Finalen spelas klockan 13.30.

Även för herrarna är det finalklart i dubbel och båda semifinaler slutade 3-0. Favoriterna Anton Källberg/Jon Persson besegrade Harald Andersson/Simon Berglund, Spårvägens BTK med 11-6, 11-4 11-3 och det blev nästan samma siffror för Simon Arvidsson/Elias Ranefur som vann med 11-6, 11-3, 11-7 mot Jonatan McDonald/Per Sandström, Söderhamns UIF.

Guldet i herrdubbel kommer därmed antingen hamna i Söderhamn eller i Halmstad/Ängby. Finalen startar 14.10.

Damdubbel, final
Filippa Bergand/Linda Bergström, Eslövs AI BTK/Ängby SK – Erika Fronth/Stina Källberg, Halmstad BTK
Herrdubbel, final
Anton Källberg/Jon Persson, Söderhamns UIF – Simon Arvidsson/Elias Ranefur, Halmstad BTK/Ängby SK

Du kan se alla matcher från alla bord live via solidsport.com/pingiskanalen.

Samtliga resultat hittar du här.

Foto: Jens Oredsson