Det blir favoriten Anton Källberg mot fem år yngre Truls Möregårdh som ställs mot varandra i herrarnas singelfinal.

Anton Källberg gjorde processen kort med veteranen Jens Lundquist som under karriären spelat inte mindre än 10 SM-finaler. Källberg vann med klara 4-0 där setsiffrorna vittnar om överkörningen, 11-3, 11-3, 11-5, 11-6. Den regerande mästaren Anton Källberg har ännu inte tappat ett enda set under sina fyra singelmatcher så långt i mästerskapet. Det återstår nu att se om Eslövs Truls Möregårdh kan ändra på detta.
– Det är mycket hård och noggrann träning under lång tid som ligger bakom att det går så bra just nu, säger Anton och fortsätter:
– Nycklarna mot Jens var att jag lyckades låsa honom och sätta press på honom först. Nu ser jag fram emot en spännande final.

I finalen möter Anton alltså Truls Möregårdh men det såg länge ut som att det skulle bli Anton klubbkompis från Söderhamn Jon Persson som ledde med 3-1 och hade två matchbollar i femte set. På något märkligt vis lyckades Truls vända på matchen och vinna med 4-3 i set.
– Jag gick för det och vågade spela ut när jag låg under, säger Truls om semin och tillägger om finalmotståndaren Anon Källberg:
– Anton är en grym spelare som jag ska försöka ge en match.

Herrsingel, final, 13/6, 16.00
Anton Källberg, Söderhamns UIF – Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK

Du kan se alla matcher från alla bord live via solidsport.com/pingiskanalen.

Samtliga resultat hittar du här.

Foto: Jens Oredsson