Matilda Hansson tar hem sitt första SM-guld i singel efter 4-0 i finalen mot Rebecca Muskantor. En väldigt speciell match för båda spelarna då de inte bara spelar tillsammans varje dag i träning utan även i samma lag och dessutom bor tillsammans.

Hansson tog hem det första setet med 12-10 efter att Rebecca haft 10-7 och det var ett scenario vi skulle få se upprepa sig själv senare i matchen. Hansson trummade på i det andra setet och var lugnet själv.

Angående att spela ett reducerat SM
Jag kände mig lugn hela tiden och såg fram emot att spela finalen. När det var så få matcher så kändes det nästan inte som en SM-final och det var kanske därför jag kunde hålla mig så lugn, sa Matilda Hansson.

Det andra setet gick även det Hanssons väg och i det tredje fick vi en repris på det första setet. Muskantor i förarsetet och ledning med 10-7 men hastigt och för hennes del inte så lustigt var det snart 10-10. Även 11-10 i Muskantors fördel missades och Hansson kunde via 13-11 ta hem även det tredje setet. en 3-0 ledning som lika gärna kunde ha varit underläge 1-2, små marginaler i bordtennis sa Bull.

Hanssons fjärde set var inte felfritt men i en final spelar det ingen roll.

Jag är supernöjd och stolt över mitt SM-guld, sprudlar Matilda Hansson ur sig. Givetvis känner jag med Rebecca och det är inte så kul att se henne ledsen men när det är samtidigt så är match match, avslutar en väldigt glad Matilda.

4-0 i set och SM-guld i U20 till Matilda Hansson

Samtliga resultat 

Foto: Jens Oredsson

Ett tillägg till detta inlägg är att prisutdelningen genomfördes tidigare än utsatt tid och Rebecca Muskantors frånvaro är alltså inte hennes fel, tvärtom.