Damernas final i U20 stod mellan två goda vänner som gör bor, tränar och spelar tillsammans. Herrfinalen är på vissa sätt ännu mer speciell. Såväl vinnaren Jonatan McDonald som silvermedaljören Daniel Lindsö spelar tillsammans med varandra i SUIF. Båda två valde i 15-årsåldern att ta flyttlasset från Stockholm till Söderhamn för att satsa på sina pingiskarriärer. Båda två är fostrade i Norrtulls SK och har sprungit på samma gator och torg i Vasastan sen det var en tvärhand höga.

Nu i denna final spelade det föga roll. McDonald som fått sitt genombrott som senior var den mer dominanta av de två rakt genom hela finalen och kunde styra mycket av spelet via sin starka backhandsida.

Trots att jag inte var nervös så spelade jag lite stelt och fick inte riktigt drag i slagen. Jag är väldigt glad över segern trots att spelet kanske inte stämde 100%, berättar Jonatan.

Daniel Lindsö som på vägen till final besegrat toppseedade Martin Friis från Spårvägen och klubbkompisen Casper Strindberg stod för en väldigt fin turnering med bara en spelare före honom i resultatlistan.

Ja, Daniel fick göra “smutsjobbet” och besegra Friis och Strindberg så kunde jag komma in i finalen och sno åt mig guldet, säger Jonatan glatt med ett snett leende.

Stort grattis till Jonatan McDonald och SM-titeln i U20 på Bordtennis-SM 2021.

Foto: Jens Oredsson

Alla resultat