Syskonen Anton och Stina Källberg tog idag sitt andra guld i mixeddubbel tillsammans, det förra togs 2015 då SM spelades i Falkenberg. I finalen stod Truls Möregårdh och Filippa Bergand, Eslövs AI BTK, för motståndet vilket Truls även gjorde förra året, då i par med Rebecca Muskantor. Den gången var det Eslövsparet som var starkast men idag var det aldrig något snack om saken, syskonen Källberg var bäst!

Finalen vann Anton och Stina tämligen enkelt. Första set vann syskonen med 11-7 och även andra set slutade med samma siffror. I tredje kopplade Anton och Stina greppet ordentligt men Truls och Filippa kom tillbaka och utjämnade till 8-8 innan Anton och Stina satte in det sista rycket och vann setet med 11-8.
– Vi spelade väldigt stabilt från start till slut med färre misstag än tidigare. Vi följde upp varandra väldigt bra med ett par fina slag, säger Stina och får medhåll av Anton:
– Vi spelade väldigt tajt i alla våra matcher.

Just att spela och vinna tillsammans med ett syskon är något både Anton och Stina uppskattar och tycker är kul.
– Självklart är det väldigt kul att vinna ett SM-guld tillsammans med min syster, säger Anton samtidigt som Stina fyller i:
– Det är väldigt kul att vinna med Anton. Senaste gången vi vann tillsammans var 2015 så det var tid för ett nytt gult tyckte vi båda.

Varken Stina eller Anton är nöjda efter att ha bärgat ett guld utan siktet är inställt på mer.
– Målet för min del är att ta hem ytterligare två guld, säger Stina med gott självförtroende och även brodern Anton har samma mål:
– Det finns inget annat mål nu än att gå hela vägen även i resterande klasser.

Bordtennis-SM 2021, mixeddubbel
1. Anton Källberg/Stina Källberg, Söderhamns UIF/Halmstad BTK
2. Truls Möregårdh/Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
3. Fabian Åkerström/Erika Fronth, Halmstad BTK
3. Jontan McDonald/Jennifer Jonsson, Söderhamns UIF/Norrtulls SK

Samtliga resultat från Bordtennis-SM 2021 hittar du här.

Foto: Jens Oredsson