Äntligen dags för SM!

Imorgon (11/6) drar årets Bordtennis-SM igång. Årets tävlingar spelas i reducerad form och innehåller färre klasser med färre deltagare men likväl så har vi toppen på plats och kan räkna med en pingisfest! Tre dagar fyllda av pingis väntar oss i Köpings Bad och Sport, den nya arenan i Köpings som inofficiellt invigs genom detta mästerskap.

MIXED DUBBEL
Syskonen Källberg är tillsammans med Eslövsduon Möregårdh/Bergand toppseedade i en klass som faktist redan kommer bli färdigspelad under fredagen. Beräknad finaltid 16.45

Finalseedade
Källberg Anton, Söderhamns UIF/Källberg Christina, Halmstad BTK
Möregårdh Truls, Eslövs AI BTK/Bergand Filippa, Eslövs AI BTK

HERRDUBBEL
Norrlandsduon Anton Källberg och Jon Persson går in som toppseedade i klassen, finalseedade mot dem är paret Arvidsson/Ranefur från Halmstad/Ängby. Spårvägen ställer upp med två semifinalseedade par som säkert är revanschsugna efter att ha blivit utslagna i semifinal i Pingisligan by STIGA.

Finaleseedade
Källberg Anton, Söderhamns UIF/Persson Jon, Söderhamns UIF
Arvidsson Simon, Halmstad BTK/Ranefur Elias, Ängby SK

HERRSINGEL
I Mattias Falcks frånvaro så tar Kristian Karlsson över toppseedningen på SM. En tävling han alltid siktar på att vinna som han själv uttryckte sig efter att i tidigare i veckan vunnit den tyska ligan med sitt Düsseldorf. Jon Persson är finalseedad mot Kristian Karlsson. Bakom dem så tornar Anton Källberg och Truls Möregårdh upp sig som de två främsta utmanarna.

Finalseedade
Karlsson Kristian, Halmstad BTK
Persson Jon, Söderhamns UIF

DAMSINGEL
Linda Bergström har som enda svenska kvalificerat sig för OS och är dessutom högst rankad i startfältet så att hon bär favoritskapet är tydligt. Man ska dock inte glömma att det finns flera av de svenska damerna som är vana att spela mot Linda, så det kommer inte att bli någon enkel resa.

Finalseedade
Bergström Linda, Ängby SK
Bergand Filippa, Eslövs AI BTK

DAMDUBBEL
De två finalseedade spelarna i singel spelar dubbel tillsammans och får därmed också bära favoritskapet i denna klass. Erika Fronth och Stina Källberg kommer dock att göra sitt bästa för att stoppa dem. Spännande semifinalseedade par där Jennifer Jonsson /Matilda Ekholm och systrarna Muskantor utmanar, alla dessa spelare kommer nästa år spela i Lekstorp i Pingisligan by STIGA.

Finalseedade
Bergand Filippa, Eslövs AI BTK/Bergström Linda, Ängby SK
Front Erika, Halmstad BTK/Källberg Christina, Halmstad BTK

DAMER U20
Rebecca Muskantor och Matilda Hansson är finalseedade och också de två spelare som via internt kvalspel kvalificerade sig för UEM där de båda två var obesegrade. Kan den duon stoppas nu?

Finalseedade
Muskantor Rebecca, Eslövs AI BTK
Hansson Matilda, Lekstorps IF

HERRAR U20
Martin Friis vann U20-SM redan förra året och har denna säsong etablerat sig som en toppspelare i Pingisligan för sitt serievinnande lag Spårvägen. Jonatan McDonald som förlorade mot Martin Friis i semifinalen av Pingisligan men som vunnit över honom två gånger tidigare under säsongen får i egenskap av det och sitt SM-guld i lag tillsammans med SUIF ses som främsta utmanare.

Finalseedade
Friis Martin, Spårvägens BTK
McDonald Jonatan, Söderhamns UIF

WEBBSÄNDNINGAR
Alla matcher från SM kommer att sändas via Solidsport. Vill du läsa mer om det klicka här.

LOTTNING OCH RESULTAT
Lottning publicerad och finns att tillgå via denna länk där även resultaten kommer att uppdateras.