Boo KFUM:s Matilda Ekholm tog tillsammans med Stina Källberg, Köpings BTK, SM-guld i damdubbel efter seger mot Erika Fronth/Jennifer Jonsson, Halmstad BTK/Norrtulls SK med 3-2 i set. För Matilda Ekholm innebar guldet hennes 15:e guld totalt med singel, dubbel och mixed inräknat.

– Inför SM lovade jag att det skulle bli minst ett SM-guld så nu är det fixat. Vi rasade ihop i fjärde när vi tappade 7-2 till 8-11 och det berodde nog på att vi tappade fokus vilket våra motståndare inte var sena på att utnyttja, säger en nöjd och glad Ekholm och tillägger:
– Stina är väldigt bra på att avgöra efter min serve vilket lade grunden till vinsten.

(Matchbollen i damdubbelfinalen)

Viktor Brodd och Hampus Nordberg stod för två grymma prestationer i herrdubbel. Först besegrades Gerell/Lundquist i semin och nu de regerande mästarna Truls Möregårdh/Jon Persson. Segersiffrorna skrevs till 3-2 i set.
– Detta var vårt bästa SM tillsammans, tycker Hampus och fortsätter:
– Vi har aldrig vunnit över Jens och Pär tidigare vilket vi nu gjorde i semin. Efter första set såg det inte så ljust ut men vi lyckades bryta deras spelmönster.
– Vi kompletterar varandra bra. Jag har ändrat lite i mitt returspel och det tycker jag gjorde stor skillnad i denna match Första guldet tillsammans var lite speciellt men så klart väldigt kul att vinna på hemmaplan, säger den andre guldmedaljören Viktor Brodd.

(Matchbollen i herrdubbelfinalen)

Finalresultat
Matilda Ekholm/Stina Källberg, Boo KFUM/Köpings BTK – Erika Fronth/Jennifer Jonsson, Halmstad BTK/Norrtulls SK, 3-0
Viktor Brodd/Hampus Nordberg, Söderhamns UIF – Truls Möregårdh/Jon Persson, Eslövs AI BTK/Söderhamns UIF, 3-2

Foto: Fotogubben