De toppseedade paren, Ekholm/Källberg och Fronth/Jonsson tuffar vidare och är nu framme i semifinal efter 3-0 i respektive kvartsfinal. En kanske lite mer oväntad semifinalist är Matilda Hansson tillsammans med Leah Muskantor som säkrat sina första medaljer i seniorsammanhang.

Andraseedade Erika Fronth/Jennifer Jonsson har inte spelat ihop i Sverige förut men några gånger internationellt.
– Vi spelar lite likadant kan man säga så det har varit ganska lätt att “hitta varandra”, säger Erika och får medhåll av Jennifer:
– I början var det kanske lite svårt men nu går det bara bättre och bättre.
Taktiken från det relativt nykomponerade paret var från början klar.
– Vi försöker anpassa oss efter motståndet i serve och retur, oftast blir det den som inte servar eller returnerar av oss som styr hur vi ska spela, säger Jennifer.
I semifinalen väntar Tilda Johansson/Sara Palm, Halmstad BTK, några som Erika känner väl till.
– Jag tror att vi har god chans att vinna nästa match så det är såklart det vi siktar på, säger Erika inför mötet med klubbkompisarna Johansson/Palm.


(Matilda Hansson/Leah Muskantor, Lekstorps IF/LinnePartille PK)

Matilda Hansson/Leah Muskantor, Lekstorps IF/LinnePartille PK vann över tredjeseedade Jennie Edvinsson/Alma Rööse, Halmstad BTK/Arvika BTK med 3-1 och säkrade därmed sin första SM-medaljer i seniorsammanhang.
– Vi är väldigt glada och nöjda över insatsen, säger båda tjejerna i munnen på varandra.
– Vi var inte favoriter inför matchen men hade fokus på vår egen prestation och inte på resultatet och det gick ju vägen säger Leah Muskantor och får medhåll av Matilda Hansson:
– Man ska alltid gå in med inställningen att vinna och när vi såg lottningen så tyckte vi ändå att den var OK och trodde att om vi spelade riktigt bra så skulle vi kunna ha chansen att vinna, vilket vi också lyckades med.

I semifinalen väntar tuffast möjliga motstånd i form av förhandsfavoriterna Matilda Ekholm/Stina Källberg som i sin kvartsfinal besegrade Alvalie/Palmbo/Alva Themnér, Halmstad BTK/Eslövs AI BTK med klara 3-0.
– Vi vill ju vinna varje match så vi går in med inställningen att vinna även nästa match, så måste man tänka annars går det inte, säger Leah samtidigt som Matilda nickar och håller med.

Resultat kvartsfinaler
Matilda Ekholm/Stina Källberg, Boo KFUM/Köpings BTK – Alvalie/Palmbo/Alva Themnér, Halmstad BTK/Eslövs AI BTK, 3-0
Matilda Hansson/Leah Muskantor, Lekstorps IF/LinnePartille PK – Jennie Edvinsson/Alma Rööse, Halmstad BTK/Arvika BTK 3-1
Tilda Johansson/Sara Palm, Halmstad BTK – Rebecca Muskantor/Caroline Tanska, Eslövs AI BTK, 3-2
Erika Fronth/Jennifer Jonsson, Halmstad BTK/Norrtulls SK – Hannah Holgersson/Sofia Westholm, IK Juno, 3-0

Semifinaler 29/2
10.50, bord 1, Matilda Ekholm/Stina Källberg, Boo KFUM/Köpings BTK – Matilda Hansson/Leah Muskantor, Lekstorps IF/LinnePartille PK
10.50, bord 2, Erica Fronth/Jennifer Jonsson, Halmstad BTK/Norrtulls SK – Tilda Johansson/Sara Palm, Halmstad BTK