Veteranen Matilda Ekholm är klar för sin elfte final på fjorton år efter semifinalvinsten mot Alma Rööse. Det står klart att detta blir Ekholms sista final då hon i veckan aviserade att hon lägger ner sin elitsatsning i bordtennis. Matildas facit, med bland annat sex SM-guld i damsingel (det kan blir ett sjunde) är inget annat än imponerande. Matilda vann komfortabelt med 4-0 och i finalen väntar Stina Källberg som hade en betydligt tuffare resa. Stina vann sin semi mot Jennifer Jonsson med 4-3 i set. Stina avgjorde matchen först på sin fjärde matchboll.
– Jag minns knappt vad jag tänkte på i slutet av matchen. Mitt enda fokus var att försöka vinna. Det var jätteskakigt i slutet, jag brukar inte bli så nervös men var jag riktigt nervös, säger en tagen Stina Källberg som kommer spela fin första SM-final:
– Det känns superkul, jag ville inget annat än att vinna den här matchen och få möta Matilda (Ekholm) i hennes sista SM, säger Stina och skiner genast upp.
Om att möta sin dubbelpartner:
– Jag spelar ju dubbelfinal tillsammans med henne men det räcker med att hon får vinna ett guld, så snäll är jag inte att jag önskar att hon vinner singelguldet också, avslutar en väldigt glad Stina Källberg.

(Hör Matildas tankar efter semifinalen och inför finalen)

Resultat semifinaler
Matilda Ekholm, Boo KFUM – Alma Rööse, Arvika BTK, 4-0
Stina Källberg, Köpings BTK – Jennifer Jonsson, Norrtulls SK, 4-3

Final 29/2
17.00, bord 1, Matilda Ekholm, Boo KFUM – Stina Källberg, Köpings BTK