Tre av fyra av herrarna i morgondagens semifinaler kommer från hemmaföreningen Söderhamns UIF. Trion Jon Persson, Anton Källberg och Hampus Nordberg kommer försvara de röda färgerna på Hällåsen när det är dags för de avslutande omgångarna. De får där sällskap av Eslövs regerande mästare Truls Möregårdh.

Truls Möregårdh blev den förste att ta sig till semifinal efter en tämligen enkel vinst mot Spårvägens Harald Andersson. Matchen slutade 4-0 till Truls som nu alltså är ett steg närmre till att försvara sitt guld från förra året.
– Jag har haft tuffa matcher mot honom i ligaspelet så jag visste att jag skulle vara tvungen att spela bra för att vinna. Jag tycker att det blir en väl genomförd match av mig där jag springer mycket forehand och drar hårt när jag får läge, 4-0 mot honom är jag väldigt nöjd, säger Truls och höjer ett varningens finger för semimotståndaren Jon Persson från arrangörsklubben SUIF:
– Han har publiken på sin sida och är toppseedad så jag kan spela helt utan press.

Hemmaspelaren och publikfavoriten Jon Persson besegrade i sin match Pär Gerell med 4-2 och ställs alltså mot Truls Möregårdh i semifinalen.

Anton Källberg överkom i sin kvart Jens Lundquist, som vid SM 2015 i kvarten och 2018 i semin slog Anton med 4-1. 4-1 blev det även i dagens match men då i Antons favör.
– Det var lite nervigt. Jens ger aldrig upp och åt sig hela tiden in i seten boll för boll. Trots att jag var pressade var jag aggressiv och jag pressade honom bra i backhand vilket bäddade för segern, säger Anton Källberg.

Den fjärde och sista kvartsfinalen slutade även den med vinst för en SUIF-spelare. Hampus Nordberg vann över Halmstad BTK:s Simon Arvidsson med 4-2 i set.

Semifinaler 29/2
14.30, bord 1, Jon Persson, Söderhamns UIF – Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK
14.30, bord 2, Anton Källberg, Söderhamns UIF – Hampus Nordberg, Söderhamns UIF

Foto: Jens Oredsson