Matilda Ekholm gjorde det som de flesta förväntade nämligen vann sin match mot Tilda Johansson från Halmstad BTK. Det blev dessutom en övertygande segern för Ekholm som vann matchen med 4-0.
– Det var en stabil insats av mig. Jag kände mig trygg och trivs mot kortnabbsspelare som Tilda. Hon gjorde en del enkla misstag som hon kanske inte brukar göra och det gjorde kanske mig ännu säkrare, säger Matilda om kvartsfinalmotståndare Tilda Johansson och fungerar vidare mot semin:
– Det spelar ingen roll vem jag möter i semifinalen, jag försöker ha koll på mitt eget spel och ta det därifrån och hoppas såklart att det ska räcka till en finalplats.

Matilda ställs i semin mot Alma Rööse som tack vare vinsten mot Leah Muskantor i sin semi säkrat sin första SM-medalj i seniorsammanhang. Hör Alma berätta mer i klippet nedan.

Den andra toppseedade spelaren, Stina Källberg från Köpings BTK, vann i sin match över Rebecca Muskantor med 4-2 i set. Stina möter i sin semifinal Jennifer Jonsson, Norrtulls SK som i sin tur vann över Erika Fronth från Halmstad Bordtennisklubb med knappa 4-3 i set. Stina berättar med i klippet nedan.

Stinas motståndare i semifinalen, Jennifer Jonsson, säger såhär efter sin kvartfinalvinst över Erika Fronth.

Semifinaler 29/2
13.30, bord 1, Matilda Ekholm, Boo KFUM – Alma Rööse, Arvika BTK
13.30, bord 2, Stina Källberg, Köpings BTK – Jennifer Jonsson, Norrtulls SKFav