För herrarna blev det jämna åttondelsfinaler där fyra av åtta matcher avgjordes först i sjunde och avgörande set. Veteranen och fjortondeseedade Pär Gerell slog i sin match ut sjätteseedade Martin Friis från Spårvägens BTK efter just 4-3 i set. I videon nedan hör du Pärs tankar efter den matchen. I kvarten möter Pär toppseedade Jon Persson från arrangörsföreningen SUIF.

En annan jämn match spelades mellan de två Hampusarna, Nordberg från Söderhamn och Söderlund från Munkedal. Till slut var det hemmaspelaren som drog det längsta strået.
– Bästa sätt att beskriva matchen är nog som holmgång. Det blev ett väldigt “gnetspel” och han höll ned tempot och jag fick därmed slita som ett djur för varje poäng. Jag brukar oftast vinna mot Söderlund men de senaste två gångerna på SM har det varit stenhårt, säger Hampus Nordberg om åttondelen och fortsätter kommentera kring sin kvartsfinalmotståndare Simon Arvidsson:
– Vi har inte möts på flera år men han har vunnit de tre-fyra senaste mötena så han är väl lite favorit på pappret men jag ska göra mitt bästa för att vinna.

Andraseedade Anton Källberg undslapp en sjusetare men hans match mot Halmstads Fabian Åkerström avgjordes först i sjätte set.
– En jämn match där jag fick kämpa hela matchen för att kunna matchen. Kände mig aldrig trygg utan jag försökte bara fokusera på det jag behövde göra och inte tänka på ställningen, säger Källberg om åttondelen och funderar vidare om kvarten:
– Nästa match blir tuff oavsett vem jag möter. Jens (Lundquist) har jag aldrig slagit förr och förlorat två gånger mot på SM och Loso (Sebastian) verkar vara i toppform. Jag kommer behöva spela bra oavsett vem jag möter för att vinna.

Kvartsfinaler
18.40, bord 2, Jon Persson, Söderhamns UIF – Pär Gerell, Halmstad BTK
18.40, bord 1, Harald Andersson, Spårvägens BTK – Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK
19.30, bord 2, Hampus Nordberg, Söderhamns UIF – Simon Arvidsson, Halmstad BTK
19.30, bord 1, Anton Källberg, Söderhamns UIF – Jens Lundquist, Söderhamns UIF

Foto: Jens Oredsson