De första medaljerna på årets SM har nu delats ut. Truls Möregårdh och Rebecca Muskantor, ett par som kombinerades så sent igår eftersom Truls tänkta dubbelpartner Filippa Bergand inte kunde ställa upp, tog sig hela vägen och vann sitt första SM-guld i mixed.

Syskonparet Källberg fick den bästa starten i matchen och tog hem första set med klara 11-6 innan Möregårdh/Muskantor tog över initiativet. Set två vanns med 12-10 och det tredje med 11-6. I fjärde var det återigen Källbergs som spelade hem ett sätt tämligen enkelt, även denna gång med 11-6. I femte och avgörande set tog de rödgula från Eslöv ledningen med 5-2 vid sidbytet och efter det var det aldrig något snack om saken utan slutsetet vanns med klara 11-3.

Finalresultat
Truls Möregårdh/Rebecca Muskantor – Anton Källberg/Stina Källberg, 3-2
(6-11, 12-10, 11-9, 6-11, 11-3)

Mixeddubbelfinalen blev en tajt och spännande match.
Och när sista bollen hade spelats var det Eslövsduon Truls Möregårdh och Rebecca Muskantor som kunde guldjubla efter seger med 3-2 mot syskonparet Anton och Christina Källberg.
– Väldigt kul och jag är mycket nöjd. Vår taktik höll och vi fick bort dem från bordet, säger Truls Möregårdh som i sin jakt på tre SM-guld kunde bocka av det första.
– Klart att det känns bra. Nu är det “bara” att sikta på de två andra gulden. Men det ska ju förstås spelas om det också, säger Truls som berömmer sin spelpartner Rebecca.
– Hon gjorde det mycket bra. Vi har spelat en hel del tillsammans tidigare så vi känner varandra bra.
Rebecca är inte sen att återgälda berömmet.
– Truls är ju så bra och han har tydliga planer i sitt spel och är lätt att följa.

Medaljörer mixeddubbel
1. Truls Möregårdh/Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK
2. Anton Källberg/Stina Källberg, Söderhamns UIF/Köpings BTK
3. Jonathan Mc Donald/Jennifer Jonsson, Söderhamns UIF/Norrtulls SK
3. Harald Andersson/Tilda Johansson, Spårvägens BTK/Halmstad BTK

Alla resultat hittar du här. 

Text: Bo Wellander & Peter Johansson