SUIF har tillsammans med SISU anordnat en värdskapsutbildning för volontärer, funktionärer och frivilligarbetare – kärt barn har många namn och låt oss kalla alla som hjälper till på något sätt för volontärer.

SISU:s egen stjärna, Helena Nilsson, med kollegan Victor Holmgren, lotsade gruppen framåt i tankar och beredskap på ett utomordentligt och roligt sätt.
Utbildningen lockade 80-talet personer och deltagarna delades upp i mindre grupper med gruppansvariga ledare som förde diskussioner om utmaningar i värdskapet och hur vi ska förbereda oss för att kunna hantera olika situationer på bästa sätt och med ett trevligt bemötande oavsett fråga.

De större grupper med volontärer som vi har identifierat är tävlingssekretariat, entré/information, mat-/cafeteria, värdar i arenan, domare, chaufförer, media, bollplockare och resultatrapportörer.

SUIF:s alla ledare på plats tackar alla deltagare för närvaro, engagemang, idéer och frågor. Vi jobbar för att löpande lämna svar på frågor via gruppledarna.

Några avslutande kommentarer:
En volontär: “Åh, vad roligt det här ska bli!”
En SUIF-ledare: “Jag får ståpäls och blir uppriktigt rörd av allt engagemang och stöd från söderhamnare, och till och med bollnäsare, i egenskap av volontärer….”

Vill du bidra till ett lyckat evenemang? 
Om du vill vara med och skapa ett evenemang att minnas är du självklart välkommen. Kontakta i så fall Marit Brodd Almgren (073-749 08 11) för mer information.

Vilken kraft, vilket hjärta! Nu kör vi!

Text: Marit Brodd Almgren